Следвайте Гласове в ТелеграмСкандалът в редиците на Възраждане не стихва. И

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСкандалът в редиците на Възраждане не стихва. И
Коментари Харесай

И съпругата на изключения депутат Николай Дренчев напусна Възраждане

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Скандалът в редиците на " Възраждане " не стихва. И брачната половинка на изключения народен представител Николай Дренчев напусна партията. Това разгласи самата Красимира Дренчева, която е общински консултант в Ловеч, предава Българска телеграфна агенция.

Дренчева напуща и " Възраждане ", и групата в Общинския съвет, само че остава общински консултант. Тя изясни, че водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов е посочил ясно, че е свалил доверието си от нея, както преди този момент от брачна половинка й. 

" В петък без предизвестие и без пояснения, Костадин Костадинов смъкна доверието си от мен, като ме изхвърли от управляваната от мен страница " Възраждане " - Ловеч ". Това се пояснява като събаряне на доверието на партията към мен. Без подозрение това е отзив от събитията, които се случиха в петък в Народното събрание. При това състояние за мен няма различен вид, с изключение на да напусна партията, в чието основаване участвах и съм работила за развиването ѝ от ден първи до петък тази седмица ", сподели Дренчева.

Красимира Дренчева е брачна половинка на народния представител от Ловешка област Николай Дренчев, който дружно с Иво Русчев и Александър Арангелов бяха изключени от парламентарната група на " Възраждане " в петък. Тримата народни представители оповестиха, че не се усещат предатели и не са взимали пари. Те бяха изгонени, с цел да поемат по този метод политическата отговорност за разпада на групата съветници в Столичния общински съвет - четирима от партията на Костадинов поддържаха с гласа си избора на ръководител на СОС от ПП-ДБ-СС.

Четиримата бяха изключени от групата, а по-късно ПГ на " Възраждане " изключи и тримата депутати, които подсигурили за тях.

" Хората, които са дали своят вот за " Възраждане ", могат да разчитат на мен. Аз съм същата, каквато съм била до петък, а и в последните 10 години. Вярвам в концепциите и в идеята " Възраждане ". Всички мои довчерашните съидейници са ми съидейници и през днешния ден. Принципите ми са същите. Не се усещам изменник, не съм изменник. Напротив, усещам се предадена от досегашен другар и сподвижник ", уточни Красимира Дренчева.

По думите ѝ гласоподавателите в Ловеч са припознали " Възраждане " в доста огромна степен с помощта на нейната работа на локалните избори. " Костадинов доста пъти мина край Ловеч, само че не откри време да влезе в града даже за една фотография в интерес на акцията. Кампанията я водихме на мускули главно с персонални финансови средства и напълно с труда на ловешката организация ", добави Дренчева.

Предстоящата седмица Дренчева ще внесе в канцеларията на Общинския съвет заявление за овакантяване на групата на " Възраждане ".

В Общинския съвет в Ловеч " Възраждане " към този момент ще има единствено един представител. 

Самият Николай Дренчев още не е съобщил дали напуща и партията, откакто стана самостоятелен народен представител, само че посочи, че обмисля сходна стъпка. Все още депутат в групата на " Възраждане " е брат му, Димо Дренчев, който е най-хубавият финансов специалист и експерт по бюджета на партията в Народното събрание. 

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР